علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ نزدیک به یکصد روز قبل بود که اعضای فراکسیون محرومیت زدایی مجلس و مدیران شهری و استانی با حضور اهالی محله انتهای خیابان مهریز و خیابان شهید معقول در شهرک شهید رجایی، شاهد تخریب دیواری بودند که نزدیک به ۲ دهه از آن به عنوان یکی از مطالبات اصلی اهالی محل یاد میشد؛ مطالبهای که درخواست عمومی اهالی برای ساخت فضای سبزی درخور و شایسته را نیز با خود به همراه داشت. در همان تاریخ با توافقی که شهرداری مشهد با آستان قدس رضوی انجام داد، این دیوار فروریخت و عملیات ساخت بوستانی پنج هکتاری در این محله کم برخوردار شهری آغاز شد. روند عملیات اجرایی این پروژه نیز طبق اعلام مدیران پروژه به گونهای است که در بهار ۱۴۰۰، درهای این پارک زیبا به روی مردم گشوده خواهد شد.
سرانهای که نزدیک به صفر بود
درهمین زمینه، رئیس کمیسیون ویژه مناطق پیرامونی و کم برخودار شورای اسلامی شهر مشهد به خبرنگار ما میگوید که با حضور و فعالیت چندین دهه در مناطق پیرامونی مشهد به خوبی به مطالبه عمومی مردم این منطقه برای تخریب این دیوار در شهرک شهید رجایی اشراف دارد.
رمضانعلی فیضی با بیان اینکه در شهرک شهید رجایی شاهد ایجاد بافت پر و ریزدانه شهری بوده ایم و نبود یک فضای سبز در مقیاس شهری عقب ماندگی این محدوده به شمار میرود، به این مسئله هم اشاره میکند که سرانه فضای سبز این محدوده نزدیک به صفر است؛ ازاین رو از زمان روی کار آمدن شورای پنجم، اعضای این شورا درصدد برآمدند تا با آستان قدس برای تخریب این دیوار در انتهای خیابان مهریز به توافق برسند و در زمین پنج هکتاری آستان قدس برای اهالی این منطقه محروم یک پارک جدید ایجاد کنند؛ توافقی که بعد از پیگیری و نشستهای متعدد بالاخره حاصل شد.
توجه ویژه به شهرک شهید رجایی و باهنر
این عضو شورای شهر مشهد اقدامات بازآفرینی در محلات هدف، ساخت مسکنهای مقاوم، ساخت بوستان پنج هکتاری انتهای خیابان مهریز، ساخت پارک کشاورزی با ابعاد شهری در شهرک شهید رجایی و ایجاد مسیر دسترسی از بولوار حر به سمت تقاطع غیرهمسطح مصلا را از جمله مجموعه اقدامات مدیریت شهری در شهرکهای شهید رجایی و شهید باهنر برشمرد؛ اقداماتی که میتواند به افزایش سرانههای مختلف این محلات کمک کند و در نهایت سبب توسعه محله و کاهش محرومیتهای موجود شود.
به گفته وی ایجاد بوستان پنج هکتاری مهریز و در نهایت ساخت بوستان موضوعی کشاورزی در فاصله چندصدمتری این بوستان سبب خواهد شد تا علاوه بر بالا رفتن سطح زندگی ساکنان محله، همشهریان نیز از نقاط مختلف شهر به این محدوده سفر کنند و اتفاقات فرهنگی، اجتماعی و حتی گردشگری خوبی در این محله به وقوع بپیوندد و رونق بیشتر باعث رضایت اهالی شود.
تخریب دیوار برای بوستان جدید
مدیرعامل سازمان عمران شهرداری مشهد نیز در ادامه با تشریح آخرین وضعیت پیشرفت فیزیکی این پروژه و اقدامات فنی انجام شده در ساخت این مجموعه فضای سبز شهری به خبرنگار ما میگوید: با توجه به اینکه برداشته شدن دیوار حائل خیابان مهریز درخواست چندده ساله مردم بود، احداث پارکی پنج هکتاری با اعتبار ۳۰میلیارد تومان در این منطقه از نیمه مهرماه امسال آغاز شد.
امیرسیاوش حجازی بر فقر مطلق فضای سبز این منطقه تأکید میکند و میگوید که توافق با آستان قدس در آیندهای نزدیک منجر به آبادی بیشتر این منطقه خواهد شد؛ آبادانیای که با تخریب دیوار حائل میسر شده و با تکمیل پروژه بوستان مهریز بیشتر از گذشته به چشم خواهد آمد و در نهایت با ایجاد پارک کشاورزی شهری در محلی نزدیک به این پارک، زمینه ایجاد رونق در محله و کسب وکار در این محدوده شهری فراهم میشود.
پیشرفت ۲۹ درصدی بوستان مهریز
وی با بیان اینکه براساس برنامه زمان بندی، ساخت این بوستان ۱۸۰ روز زمان نیاز دارد، ادامه میدهد: اکنون پیشرفت فیزیکی ساخت این مجموعه شهری ۲۹ درصد است و ۱۰۰ روز دیگر در اردیبهشت ماه امسال این بوستان آماده بهره برداری خواهد شد.
حجازی به این نکته هم اشاره میکند که تاکنون فعالیتهای مختلفی در این پروژه صورت گرفته است که از آن جمله میتوان به اجرای پی کنی زیرجدولها به طول ۲۸۴۰ متر، بتن ریزی به طول ۲۲۵۰ متر، جدول کاری به طول ۲۲۳۰، اجرای ماهیچه و پشت بند به طول ۲۲۳۰ متر، اجرای تایل ۵۶۰ مترمربع، اجرای بتن مگر زیرتایل ۲۳۵ متر مکعب، خاک برداری به مساحت ۵۰۰۰ مترمکعب و گودبرداری به میزان ۳۱۵۰ مترمکعب اشاره کرد.